Skip to main content

Εκτός ευρωζώνης θέλει την Ελλάδα ένας στους τρεις Γερμανούς

Την αρνητική στάση των Γερμανών για τη χώρα μας, η οποία εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την επιμονή της Άνγκελα Μέρκελ να αρνείται την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσκόπηση τω
Την αρνητική στάση των Γερμανών για τη χώρα μας, η οποία εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την επιμονή της Άνγκελα Μέρκελ να αρνείται την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσκόπηση των Financial Times.  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε σε πολίτες των  πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης, το 32% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ, ενώ πάνω από το 60% δηλώνει κάθετα αντίθετο σε μια πιθανή γερμανική βοήθεια.

Μάλιστα, οι Γερμανοί είναι εντυπωσιακά εχθρικότεροι προς την Ελλάδα, ακόμα και από τους παραδοσιακά φλεγματικούς Βρετανούς, ενώ πιο μετριοπαθείς είναι οι αντιδράσεις Γάλλων, Ισπανών και Ιταλών.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση αν θα στήριζαν την κυβέρνησή τους σε ενδεχόμενη παροχή οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα, αντίθετο δηλώνει το 62% των Γερμανών, το 55% των Βρετανών, το 39% των Γάλλων και το 35% των Ισπανών και των Ιταλών.

Επιπλέον, στο αν πιστεύουν ότι θα έπρεπε από την Ελλάδα να ζητηθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, καταφατικά απαντά το 32% των Γερμανών, το 25% των Βρετανών (που δεν τους πέφτει καν λόγος), το 22% των Ισπανών, το 20% των Ιταλών και το 18% των Γάλλων.

Τέλος, στο ερώτημα αν η χώρα τους θα ήταν καλύτερα εκτός ευρωζώνης, θετική απάντηση δίνει το 39% των Γερμανών, το 30% των Ισπανών, το 25% των Γάλλων και το 24% των Ιταλών.