Skip to main content

Εκτός γραμμής ΚΙΝΑΛ ο Παπανδρέου-Ζητά απόσυρση του ν/σ για τις πορείες

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει «τον δρόμο σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει».

Να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ το οποίο δήλωσε ότι θα το υπερψηφίσει επί τις αρχής.

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά είχε υπεραμυνθεί τις προσπάθειας που κατέβαλε το ΚΙΝΑΛ για να αλλάξει το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «το ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι».

Η στάση Παπανδρέου έρχεται να προστεθεί στους 4 βουλευτές του κόμματος (Καστανίδης, Πουλάς, Κατρίνης, Μουλκιώτης) που διαφωνούν με το νομοσχέδιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής άσκησε σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει «τον δρόμο σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει».

Μάλιστα είπε ότι όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός σε δύσκολες περιστάσεις, «σε εκείνο το τεταμένο κλίμα, ποτέ δεν σκέφτηκα να απαγορεύσω τις διαδηλώσεις, κύριο μέλημά μου ήταν να προστατεύσω τη δημοκρατία».

Ο κ. Παπανδρέου έστρεψε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο «έκλεινε το μάτι στη βία και Δημοκρατία με βία δεν υπάρχει».

Ωστόσο είπε ότι «αν ίσχυε ο νόμος όταν συνέβη η τραγωδία της Μαρφίν θα ήταν υπαίτια τα κόμματα. Δηλαδή, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑΟΣ, η Χρυσή Αυγή, σκεφτείτε το».

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, είπε: «σας καλώ να σκεφτείτε ξανά το όλο θέμα. Έστω την ύστατη στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος με τα κόμματα».