Skip to main content

Εκτός κοινοβουλίου «ηχηρά» ονόματα της Νέας Δημοκρατίας

Eκτός Βουλής έμειναν αρκετά από τα ηχηρά ονόματα του κόμματος και της απερχόμενης κυβέρνησης, μετά το πολύ χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Εκτός Βουλής έμειναν αρκετά από τα ηχηρά ονόματα του κόμματος και της απερχόμενης κυβέρνησης, μετά το πολύ χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Εκτός φαίνεται ότι μένουν ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης (Α΄Αθηνών), ο Αχιλλέας Καραμανλής (Σέρρες), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος (πέμπτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και ο Ευάγγελος Μπασιάκος, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός ( Α΄ Θεσσαλονίκης).

Στη Β΄ Αθηνών, όπου η ΝΔ υποχώρησε σημαντικά, με καταμετρημένο το 40% των σταυρών, εκτός μένουν η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, η Κ. Παπακώστα, ο Αριστοτέλης Σταθάκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Κασίμης και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

Στην Α΄Αθηνών δεν εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά ενώ στην Αττική εκτός Βουλής μένει ο Απόστολος Σταύρου.

Εκτός ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας (Γρεβενά) και οι υφυπουργοί Υγείας Ι. Μπούγας, Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου και Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης.