Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης τόνισε ότι πρέπει το αναβατόριο να επισκευαστεί αμέσως.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το αναβατόριο στο μουσείο της Αμφίπολης «εδώ και τρεις μήνες και δεν βρέθηκε κάποιος να δώσει τη λύση» αποκάλυψε στον Alpha 96,5 ο Γιώργος Αυγουστίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης και τόνισε την αδήριτη ανάγκη αυτό «να φτιαχτεί τώρα», λόγω και της τουριστικής περιόδου.

O κ. Αυγουστίδης υπογράμμισε ότι, «έχουμε νοσοκομεία τα οποία δεν είναι προσβάσιμα, δεν έχουν δωμάτια που να είναι κατάλληλα να δεχθούν έναν άνθρωπο με βαριά κινητική αναπηρία» ενώ επεσήμανε πως οι άνθρωποι με αναπηρία έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό, εντούτοις «δεν υπάρχουν φυσίατροι στα ελληνικά νοσοκομεία».

Επιπλέον, ο ίδιος έκανε λόγο για ακατάλληλα σχολεία, στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, τα οποία δεν είναι προσβάσιμα στα παιδιά με αναπηρία. «Θα πρέπει να υπάρχουν οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής στην ώρα τους» διαμήνυσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως αυτοί θα πρέπει να είναι παρόντες  από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ