Skip to main content

Εκτός τελικής φάσης του Εuro οι Ελπίδες

Μετά τη βαριά ήττα με 3-0 στην Τσεχία, οι ελπίδες ήταν ούτως ή άλλως λίγες. Το 0-1 με τον Πέκχαρτ στο 19’ κατέστησε το υπόλοιπο παιχνίδι τυπική διαδικασία και το 0-2 με τον Κόζακ στο 79’ σφράγισε την
Μετά τη βαριά ήττα με 3-0 στην Τσεχία, οι ελπίδες ήταν ούτως ή άλλως λίγες. Το 0-1 με τον Πέκχαρτ στο 19’ κατέστησε το υπόλοιπο παιχνίδι τυπική διαδικασία και το 0-2 με τον Κόζακ στο 79’ σφράγισε την παρουσία της Eθνικής U21 της Τσεχίας στα τελικά του Euro 2011. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων και έμεινε εκτός τελικής φάσης.

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Εθνική Ελλάδας U 21 από την Τσεχία στην Τρίπολη για τα μπαράζ των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011.

Οι Ελπίδες δεν κατάφεραν να κάνουν το θαύμα, ανατρέποντας την εκτός έδρας ήττα με 3-0 και αποκλείστηκαν από τα τελικά της διοργάνωσης. Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν ο Πέκχαρτ στο 19΄ και ο Κόζακ στο 79΄.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Εθνική έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σοϊλέδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Χλιαρό ήταν το ξεκίνημα για την Εθνική παρόλο που χρειαζόταν πολλά γκολ για να ανατρέψει το 3-0 της Τσεχίας. Η “γαλανόλευκη” με εξαίρεση την ευκαιρία του Φορτούνη στο 7΄ δεν είχε να επιδείξει κάτι καλύτερο στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Και όχι μόνο αυτό, οι Τσέχοι στη συνέχεια έδειξαν διάθεση για το γκολ, το οποίο δεν άργησε να έρθει. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 20΄ στον αγώνα πέτυχαν το 1-0 με σκόρερ τον Πέκχαρτ, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε δήμιο της Ελλάδας από το πρώτο ματς... Κάπου εκεί όποια όνειρα υπήρχαν για πρόκριση σβήστηκαν αφού η ελληνική ομάδα έπρεπε να πετύχει ένα... κάρο γκολ, προκειμένου να περάσει στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες και για τις δυο ομάδες. Στο 22΄ ο Γκέντζογλου σέντραρε όμορφα στον Παπάζογλου, ο τελευταίος όμως δεν πρόλαβε τη μπάλα, ενώ στο 30΄ το σουτ του Αργυρίου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ. Στο 35΄ ο Ντοκάλ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και δύο λεπτά μετά η κεφαλιά-ψαράκι του Μόραβεκ πέρασε άουτ.

Με την ενάρξη του ημιχρόνου ο Γιώργος Γεωργιάδης πέρασε τον Αθανσιάδη στη θέση του Δημούτσου και έκανε εσωτερική αλλαγή στο σχήμα τοποθετώντας στη θέση του Φουρτούνη τον Γιάντση. Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων ήταν να γίνει πιο επιθετική η Εθνική, πραγματοποιώντας μια σειρά ευκαιριών με αποκορύφωμα αυτή του Γιάντση που ήρθε τετ α τετ με τον Βατσλικ στο 56΄, αλλά ο Τσέχος διατήρησε καθαρή την εστία του.

Η υπόθεση-πρόκριση έτσι και αλλιώς είχε χαθεί για την Ελλάδα, οπότε οι παίκτες της “γαλανόλευκης” αποφορτίστηκαν από τον συγκεκριμένο στόχο και πίεσαν για το γκολ. Οι φάσεις ήταν πολλές (50΄, 52΄, 77΄), αλλά και πάλι οι διεθνείς είχαν εμφανή προβλήματα στην τελική προσπάθεια, καθώς δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ. Είχαν και μπροστά τους τον Τσέχο τερματοφύλακα, του οποίου η απόδοση ήταν σαν μια συνέχεια από το πρώτο ματς...

Και φυσικά όταν αυτό δεν αλλάζει, μπαίνει στη μέση ο σκληρός νόμος του ποδοσφαίρου, αφού η Τσεχία πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Κόζακ στο 79΄. Το 0-2 ήταν και τελικό σκορ, αφού η Ελλάδα δεν μπόρεσε να μειώσει στο τελευταίο 10λεπτο, ενώ στο 88΄ έμεινε και με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Σοϊλέδη.

Ελλάδα (Γιώργος Γεωργιάδης): Στρατηλάτης, Αργυρίου, Ιωαννίδης, Α. Παπάζογλου, Σιόβας, Γκέντσογλου (Πλιάτσικας), Φορτούνης (Σοϊλέδης), Γ. Παπαδόπουλος, Γιάντσης, Δημούτσος, (Αθανασιάδης) Θ. Παπάζογλου

Τσεχία (Γιακούμπ Ντοβαλίλ): Βάτσλικ, Μαζούχ, Τσελούστκα, Βάτσα (Ρέζνικ), Χοράφα, Ντοκάλ, Μόραβεκ, Πέκχαρτ (Κόζακ), Τσέρνι, (Κόβαρικ) Γκέσοφ, Χοσέκ