Skip to main content

Εκτός Ζώνης Καινοτομίας ο Αγγελίδης με απόφαση Νοτοπούλου

Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης ζήτησε και πήρε την παραίτηση του προέδρου Παντελή Αγγελίδη από τη Ζώνη Καινοτομίας. Δυσαρέσκεια από Κόλλια - Τσαρουχά.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης η είδηση της παραίτησης του Παντελή Αγγελίδη από τη θέση του προέδρου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτηση του κ. Αγγελίδη ζήτησε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρίσκεται η Ζώνη Καινοτομίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελίδης είχε τοποθετηθεί πρόεδρος της ΑΖΚ το καλοκαίρι του 2015 από την προηγούμενη υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Κόλλια Τσαρουχά, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, είνα πολύ δυσαρεστημένη με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς θεωρεί ότι επί της θητείας Αγγελίδη η Ζώνη Καινοτομίας έκανε πολλά βήματα μπροστά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από το think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Αγγελίδης ήταν μεταξύ των ομιλητών στη συγκεκριμένη εκδήλωση για την εκπαίδευση και τον καινοτομία αλλά τελικά δεν παρέστη καθώς μετά την παραίτησή του δεν είχε θεσμική ιδιότητα. «Ελπίζω να μην τον... παραίτησαν εξαιτίας μας», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου η κ. Σπυράκη, όταν ανακοίνωσε στο ακροατήριο γιατί ο κ. Αγγελίδης δεν θα είναι μεταξύ των ομιλητών.