Skip to main content

Σοκ στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι νεκροί από εκτροχιασμό του τρένου

To τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε από μια γέφυρα σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην κομητεία Πιρς στην πολιτεία της Ουάσιγκτον-Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας περίπου 64 χιλιόμετρα νότια της πόλης Σιάτλ, κοντά στην πόλη Τακόμα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Associated Press.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ του εξωτερικού, τα θύματα φέρεται να βρίσκονται όλα μέσα στην αμαξοστοιχία, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των νεκρών.

Βάσει πληροφοριών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, τουλάχιστον 77 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από τον εκτροχιασμό του τρένου, τμήμα του οποίου έπεσε από γέφυρα στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Ι-5.

Η Amtrak επιβεβαίωσε, ότι ένα από τα τρένα εμπλέκεται σε ένα περιστατικό, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter. «Θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες».

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) - 17:30 (ώρα Ελλάδας), προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, μετέδωσε η εφημερίδα News Tribune, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Δεν έχει γίνει αναφορά για νεκρούς.

Για το ατύχημα ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.