Skip to main content

Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία το πρωί στο Κορδελιό

Από τον εκτροχιασμό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ατόμου. Έως αυτή την ώρα κλειστή παραμένει η γραμμή Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης.

Εμπορική αμαξοστοιχία με μηχανή και πέντε βαγόνια εκτροχιάστηκε στις 7.15 το πρωί, στη γραμμή Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, στο ύψος του Κορδελιού.

Από τον εκτροχιασμό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ατόμου. Έως αυτή την ώρα κλειστή παραμένει η γραμμή, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού. Το εμπορικό τρένο είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Ειδομένη.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προσπαθούν για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ έχουν απομακρυνθεί οι συρμοί.

Εκτιμάται ότι έως αργά το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τους επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη ή αντίστροφα, θα γίνεται προσωρινά μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Δράμας.

Επίσης, λόγω του εκτροχιασμού υπάρχει προσωρινό πρόβλημα και στην ηλεκτροκίνηση, στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Πλατύ, με πιθανές ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης.