Skip to main content

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας με 65 νεκρούς στην Ινδία

Τουλάχιστον 65 νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας η οποία εκτελούσε δρομολόγιο από την Καλκούτα προς τη Μουμπάι, στη δυτική Βεγγάλη.
Τουλάχιστον 65 νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη δυτική Βεγγάλη, σύμφωνα με την αστυνομία. Στην αμαξοστοιχία σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και να συγκρουστεί με επιβατικό τρένο.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βεγκάλης, όπου έγινε το δυστύχημα, ανέφερε ότι 13 βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Καλκούτα προς τη Μουμπάι, εκτροχιάσθηκαν μετά την έκρηξη.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι περίπου 100 επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στα βαγόνια που εκτροχιάσθηκαν και δεν έχουν απεγκλωβιστεί. Η υπουργός Σιδηροδρομικών Μεταφορών Μαμάτα Μπανερτζί, που έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε πως τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών είχαν αφαιρεθεί.

«Φοβόμαστε ότι πρόκειται για επίθεση των μαοϊστών», τόνισε. Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 01:30 τοπική ώρα στην περιοχή του Δυτικού Μινταπόρ, προπύργιο των μαοϊστών, περίπου 135 χιλιόμετρα δυτικά της Καλκούτας.