Skip to main content

Εκτροχιασμός τρένου στη Ρωσία

Τριανταεννέα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 97 τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Αγία Πετρούπολη.
Σετρομοκρατική επίθεση που προκλήθηκε από την τοποθέτηση βόμβας οφείλεται οεκτροχιασμός της υπερταχείας Νέβα Εξπρές αργά χθες που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 άτομα και τον τραυματισμό σε άλλα 100, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Κοντά στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε ένας κρατήρας διαμέτρου ενός μέτρου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν έναν ισχυρό κρότο πριν το δυστύχημα γεγονός που μπορεί να είναι απόδειξη πως υπήρξε επίθεση.
   
Ο επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ ενημέρωσε τον πρόεδρο τηΡωσίας Ντίμιτρι Μεντβεντέφ ότι βόμβα 7 κιλών ΤΝΤ ήταν αυτή πουπροκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου αργά χθες στη γραμμή μεταξύ Μόσχαςκαι Αγίας Πετρούπολης.

Το Εξπρές Νιέφσκι μετέφερε 661 επιβάτες και είχε αναχωρήσει από την Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 20:34,ώρα Ελλάδας της Παρασκευής 350 χιλιόμετρα βόρεια της Μόσχας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι 95 και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ