Skip to main content

Εκβιασμός Τσαβούσογλου: Ή συνδιαχείριση ή συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις

Ο Τούρκος υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, αν η κυβέρνηση της Λευκωσίας δεν αποδεχθεί την πρόταση

Εκβιαστικό μήνυμα έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύοντας  ότι η Τουρκία είναι ανυποχώρητη στις γεωτρήσεις μέχρι να υπάρξει συνδιαχείριση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, αν η κυβέρνηση της Λευκωσίας δεν αποδεχθεί την πρόταση συνεργασίας που κατέθεσαν οι Τουρκοκύπριοι.

Σύμφωνα με το Reuters, υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή του Μουσταφά Ακιντζί- που προβλέπει τη συνεργασία της Κύπρου με τους Τουρκοκυπρίους, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων- θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε την Κυριακή στα χέρια του την πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί, για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου (δείτε εδώ).

Η Προεδρία της Δημοκρατίας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στη Λεμεσό τον επικεφαλής του Γραφείου του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Σεργκίι Ιλαριόνοφ, ο οποίος του επέδωσε την πρόταση που υπέβαλαν στα Ηνωμένα Εθνη οι Τουρκοκύπριοι.