Skip to main content

Ελαφρά μειωμένο το δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ

Το έλλειμμα στον αμερικανικό κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον οικονομικό έτος διαμορφώνεται στο 1,349 τρισεκατομμύριο δολάρια, ελαφρά κατώτερο από το περσινό του 1,4 τρισεκατομμυρίου δολάρια
Το έλλειμμα στον αμερικανικό κρατικό προϋπολογισμό, για το τρέχον οικονομικό έτος, διαμορφώνεται στο 1,349 τρισεκατομμύριο δολάρια, δηλαδή είναι ελαφρά κατώτερο από το περσινό του 1,4 τρισεκατομμυρίου δολάρια, ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα στο Καπιτώλιο, από τη δικομματική Επιτροπή για τον Προϋπολογισμό.

Εκπρόσωπος της ίδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής ανέφερε ότι «κατά την ερχόμενη δεκαετία, το έλλειμμα αυτό θα βαίνει μειούμενο, αισθητά, σε ετήσια βάση». Ο ίδιος πρόσθεσε, τέλος, ότι οπωσδήποτε η κυβέρνηση από τούδε θα πρέπει να προσέχει να τιθασεύει, διαρκώς, τις κρατικές δαπάνες και να μεγιστοποιεί, παράλληλα, τα κρατικά έσοδα, ώστε «το έλλειμμα να μην αποβαίνει σε καταστροφική ζημιά της ομοσπονδιακής οικονομίας». Αιτιολογώντας την κατάσταση ανέφερε ότι "το υπερβολικό έλλειμμα κατέστη αναγκαίο, όταν οι ΗΠΑ βρέθηκαν αντιμέτωπες με τη βαθύτερη ύφεση, μετά από εκείνη της δεκαετίας του 1930.