Κυριακή 19 Μαΐου 2019
x

ΕΛΑΣ: 181 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ - 30 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο. Προσαγωγές και συλλήψεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Βόλο.

Στην προσαγωγή 181 συνολικά ατόμων, από τα οποία συνελήφθησαν 30 για συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των χθεσινών προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και σήμερα οδηγούνται στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Οι προσαγωγές και συλλήψεις επιμερίζονται ως εξής:

στην Αττική προσήχθησαν (66) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (13),

στην Θεσσαλονίκη προσήχθησαν (52), από τα οποία συνελήφθησαν (15),

στον Βόλο προσήχθησαν (25) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2),

στην Κρήτη προσήχθησαν (15) άτομα, στο Αγρίνιο (12) και στην Ρόδο (11).

Το εύρος των προσαγωγών και των συλλήψεων αναδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις χθεσινές εκδηλώσεις, με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.  

Εφαρμόστηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με νέους, επικαιροποιημένους κανόνες και τακτικές επιχειρησιακής ανταπόκρισης και εμπλοκής, που είχαν σαν αποτέλεσμα να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και η  προστασία τους από έκνομες ενέργειες.  

Όσοι εκδήλωσαν πρόθεση ή συμμετείχαν σε επεισόδια απομονώθηκαν έγκαιρα από τον κύριο όγκο και τη διάταξη των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών και περιορίστηκε σημαντικά το πεδίο και η εμβέλεια της δράσης τους, επισημαίνουν οι αρχές.

Η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκαν να διαχειριστούν εξαιρετικά βίαιες σε βάρος τους επιθέσεις, με υψηλό επίπεδο διακινδύνευσης της σωματικής τους ακεραιτότητας, εκτιμάται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Οι αστυνομικοί λειτούργησαν με επαγγελματισμό, ενστερνίστηκαν τη φιλοσοφία του νέου επιχειρησιακού μοντέλου για δυναμική και αποτελεσματική παρουσία και δράση της Αστυνομίας και ανταποκρίθηκαν στο πνεύμα των εντολών και των οδηγιών.   

Όσον αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά επίμεμπτης συμπεριφοράς - όπως αποτυπώνονται σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο -  επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την Ηγεσία τους Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί .
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ