Skip to main content

ΕΛΑΣ: 67 ημερίδες τον Φεβρουάριο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Τις ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και όσοι επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης.

Εξήντα επτά ενημερωτικές ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2019, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ενημερωτικές Ημερίδες και διαλέξεις:



Τις ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές, επαγγελματίες και όσοι επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης, τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου, αλλά και τις σύγχρονες μορφές του κυβερνοεγκλήματος και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

Οι θεματολογίες διαφοροποιήθηκαν ανάλογα με το κοινό και αφορούσαν:

- στην αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
- στις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας,
- στα αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,
- στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying), τους κίνδυνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τις ενδεδειγμένες ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,
- στις κυβερνοεπιθέσεις ενάντια σε πληροφοριακά συστήματα και την ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων,
- στην παρουσίαση της ενημερωτικής καμπάνιας SAY NO που αναπτύχθηκε και παρουσιάσθηκε στη Χώρα μας σε συνεργασία με τη EUROPOL, ενάντια στον σεξουαλικό εκβιασμό και εξαναγκασμό, ανηλίκων και ενηλίκων, μέσω του διαδικτύου,
- στις δυνατότητες επικοινωνίας και υποβολής καταγγελίας σε περιπτώσεις διαπίστωσης ποινικών αδικημάτων που διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού.

Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων - καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφάλειας και προστασίας.