Skip to main content

ΕΛΑΣ: Διαψεύδει τα περί εντολής για «καμία ενέργεια» σε επίθεση

Οι ενέργειες των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται στα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια ανταπόκρισης, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Διαψεύδει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με ανακοίνωση του, όσα δήλωσε συνδικαλιστής, αντιπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων σχετικά με τις εντολές σε περίπτωση επιθέσεων.

Ο συνδικαλιστής είχε δηλώσει ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολές να μην αντιδρούν σε περίπτωση επιθέσεων και απλώς να ειδοποιούν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τονίζει ότι όλα καθορίζονται από συγκεκριμένα υπηρεσιακά σχέδια.

Στην ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υπογραμμίζει:

«Δεν απηχούν - σε καμία περίπτωση - τη θέση και τις εντολές της ηγεσίας οι δηλώσεις αντιπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες έχουν δοθεί σε αστυνομικούς οι εντολές: "…σε περίπτωση που έρθει ο Ρουβίκωνας, αυτό που θα κάνετε είναι, να κάνετε στην άκρη και να ειδοποιήσετε το κέντρο. Δεν θα κάνετε καμία άλλη ενέργεια…".

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται στα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια ανταπόκρισης».