Skip to main content

ΕΛΑΣ: Δύο ακόμα νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα

Δύο ακόμα υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων χειρίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, από την επιτόπια έρευνα του οποίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση, σχηματίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.