Skip to main content

ΕΛΑΣ για επεισόδια αναρχικών στη Θεσσαλονίκη: Αναίτια και απρόκλητα πέταξαν μολότοφ

Σύμφωνα με την αστυνομία στο τέλος της πορείας για τις καταλήψεις άτομα προχώρησαν σε ρίψη αντικειμένων «αναίτια» και «απρόκλητα»

Ανακοίνωση για την πορεία αλλά και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας για τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: 27 συλλήψεις για τα επεισόδια μετά την πορεία αναρχικών - 1 για κακούργημα

Σύμφωνα με την αστυνομία στο τέλος της πορείας άτομα προχώρησαν σε ρίψη αντικειμένων «αναίτια» και «απρόκλητα». «Ομάδα ατόμων αναίτια και απρόκλητα προέβη στη ρίψη αντικειμένων (πέτρες κ.λπ.) και βομβών μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ανάμεσα στους 27 συληφθέντες συμπεριλαμβάνονται τέσσερα άτομα για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (15-01-2022), στην πλατεία Καμάρας, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή την εκκένωση υπό κατάληψη χώρων του ΑΠΘ.

Εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι διατιθέμενες δυνάμεις εντόπισαν και συνέλαβαν τέσσερα (4) άτομα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Μετά το πέρας της πορείας, στο ύψος της πλατείας Καμάρας, ομάδα ατόμων αναίτια και απρόκλητα προέβη στη ρίψη αντικειμένων (πέτρες κ.λπ.) και βομβών μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η άμεση αντίδραση των αστυνομικών απέτρεψε περαιτέρω κλιμάκωση.

Συνολικά προσήχθησαν τριάντα (30) άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τα είκοσι επτά (27) (συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών), ενώ σημειώνεται ότι μία εκ των συλλήψεων αφορά σε ρίψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού – εκρηκτικού μηχανισμού (αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα).

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.