Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ: ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΕΛΑΣ λέει ότι «δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΕΔ, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας».

Νέα ανακοίνωση για το περιστατικό εγκλωβισμού (εδώ η πρώτη ανακοίνωση) περίπου σαράντα μεταναστών σε νησίδα του Έβρου εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία».

Διαβάστε ακόμη: Μπαλάκι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι «δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας».

Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, «προέβη σε δύο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας».

«Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία», καταλήγει η ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Σβίγκου: Σκηνικό αρχαίας τραγωδίας στον Έβρο - Να βρεθεί λύση για την άταφη 5χρονη

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ένα 5χρονο κοριτσάκι από τη Συρία που βρισκόταν στο σημείο έχασε τη ζωή του από τσίμπημα σκορπιού ενώ και η 9χρονη αδερφή του έχει δεχτεί επίσης τσίμπημα από σκορπιό.

Πηγή φωτογραφίας: Εφημερίδα των Συντακτών
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ