Skip to main content

ΕΛΑΣ: Για ξεκαθάρισμα λογαριασμών η συμπλοκή στον Γέρακα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το επεισόδιο στον Γέρακα ξεκίνησε από μια φιλονικία μεταξύ δύο Αλβανών για οικονομικές διαφορές

Σε διευκρινίσεις όσον αφορά την αιματηρή συμπλοκή στον Γέρακα προέβη η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Αλβανών και δεν είχε σχέση με το περιστατικό στην Αλβανία και την εκτέλεση από τις ειδικές δυνάμεις Έλληνα ομογενή.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Γέρακα, μεταξύ δύο ομάδων οπλισμένων με μαχαίρια και πιστόλια, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανοί, όλοι νεαρής ηλικίας.

Σοβαρότερα είναι ένας Αλβανός, ο οποίος φέρει τραύμα από μαχαίρι στο θώρακα, καθώς και ένας Έλληνας που δέχτηκε σφαίρα στο λαιμό, ενώ ένας ακόμα Αλβανός δέχτηκε σφαίρα στο πόδι. Οι άλλοι τρεις φέρουν κυρίως χτυπήματα, μεταδίδει το naftemporiki.gr. Και οι έξι θα συλληφθούν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και την σύλληψη και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το επεισόδιο ξεκίνησε από μια φιλονικία μεταξύ δύο Αλβανών για οικονομικές διαφορές. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, χτες το μεσημέρι, ο ένας από τους Αλβανούς, μαζί με άλλους δύο, μετέβησαν σε κατάστημα στον Γέρακα για να πάρουν χρηματικό ποσό που του χρωστούσε ομοεθνής του, που εργάζεται εκεί.

Στον καβγά που ακολούθησε, οι τρεις Αλβανοί ξυλοκόπησαν τον ομοεθνή τους. Τα ξημερώματα όμως ο παθών, μαζί με συνεργούς του, συναντήθηκαν με τους δράστες του ξυλοδαρμού και άλλα άτομα, για να λύσουν τις διαφορές τους και συνεπλάκησαν με μαχαίρια και πιστόλια, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα.

Στις δύο ομάδες συμμετείχαν και Έλληνες, ενώ παρούσα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν και μια νεαρή Ελληνίδα, φίλη ενός εκ των Αλβανών, η οποία όμως δεν ενεπλάκη. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν έξι άτομα και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανοί, οι οποίοι διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Σισμανόγλειο.