Skip to main content

ΕΛΑΣ: Στον Συνήγορο του Πολίτη οι καταγγελίες για αστυνομική βία

Η ΕΛΑΣ καλεί πολίτες, που έχουν υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον Συνήγορο του Πολίτη

Την αντίδραση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν δημοσιεύματα και δημοσιεύσεις βίντεο και φωτογραφιών που κάνουν λόγο για αστυνομική βία, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ καλεί πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται διαδηλωτής στην Αθήνα να είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς και να είναι μισόγυμνος.