Skip to main content

ΕΛΑΣ: Βίντεο με λήψη drone από τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα

Η Αστυνομία στη χθεσινή συγκέντρωση – πορεία περιφρούρησε αποτελεσματικά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι έναντι βίαιων μειοψηφιών, αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Τα γεγονότα που -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- καταγράφουν επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίνοντας στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό από drone.

Όπως αναφέρει το ΥΠΡΟΠΟ «η Αστυνομία στη χθεσινή συγκέντρωση – πορεία περιφρούρησε αποτελεσματικά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι έναντι βίαιων μειοψηφιών σε όλη την πορεία προστάτευσε το δικαίωμα της ελεύθερης κίνησης των πολιτών στη Λ. Αλεξάνδρας, μπροστά στη Γ.Α.Δ.Α».



Στο πλαίσιο αυτό, και -όπως τονίζεται- κατ’ εφαρμογή των υποχρεώσεων ενημέρωσης, που απορρέουν από το νέο επιχειρησιακό δόγμα διαχείρισης συναθροίσεων της ΕΛ.ΑΣ., δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό από drone της Αστυνομίας (διάρκειας 06.06 λεπτών).

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο βίντεο «αποτυπώνονται περιστατικά που έλαβαν χώρα από την επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα έως και τα συμβάντα έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής».