Skip to main content

ΕΛΑΣ:Τιμητική πλακέτα σε ΕΛΠΕ για τους «Μικρούς Τροχονόμους…εν δράσει»

Μέσω του προγράμματος «Μικροί Τροχονόμοι…εν δράσει», που επιμελήθηκε η Τροχαία Θεσσαλονίκης, εκπαιδεύτηκαν με διαδραστικό τρόπο 27.295 μαθητές.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από την ΕΛΑΣ στον Ομίλο ΕΛ.ΠΕ. για την έμπρακτη υποστήριξη του Ομίλου στις δράσεις ενημέρωσης της Υπηρεσίας για θέματα οδικής ασφάλειας σε μαθητές σχολικών συγκροτημάτων του Νομού Θεσσαλονίκης όλων των βαθμίδων και ειδικότερα στο πρωτότυπο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Μικροί Τροχονόμοι…εν δράσει» που επιμελήθηκαν Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, την τιμητική πλακέτα απένειμε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου σε ειδική εκδήλωση στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Χρήστος Μπουλουμπάσης, στη Διευθύντρια Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ, Ράνια Σουλάκη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος στη συγκεκριμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, στάθηκε αρωγός της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σχετικά με την προμήθεια έξι ζευγαριών γυαλιών προσομοίωσης μέθης, κόπωσης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενός προσομοιωτή φρεναρίσματος, καθώς επίσης και την εκτύπωση κατάλληλου έντυπου υλικού, που διανεμήθηκε σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου και Δέλτα.



Η συγκεκριμένη δράση με την αξιοποίηση του παραπάνω υλικοτεχνικού εξοπλισμού, απέκτησε βιωματικό χαρακτήρα, αποσπώντας ευμενή σχόλια από το σύνολο των διδασκάλων, γονιών και μαθητών της περιοχής εδαφικής μας αρμοδιότητας, καθώς εκπαιδεύτηκαν με διαδραστικό τρόπο 27.295 μαθητές.

Επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα ενημέρωσης των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ως υποψήφιοι μελλοντικοί οδηγοί και στο πλαίσιο καλής συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, παραχώρησε τον ίδιο εξοπλισμό σε διάφορα Τμήματα Τροχαίας ανά την επικράτεια για την υλοποίηση από μέρους τους Ημερίδων Οδικής Ασφάλειας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων, γύρω από την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην προαναφερθείσα τελετή βράβευσης μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ Γιάννης Κορωναίος, η Υποδιευθύντρια Εξωτερικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ Σωρηρία Λιακάκη, καθώς και η επικεφαλής Γραφείου Ε.Κ.Ε και Σχέσεων με τις Τοπικές Κοινωνίες Βορείου Ελλάδος Εριφύλη Παπαϊωάννου.