Skip to main content

Ελεύθεροι οι αδερφοί Ψωμιάδη για την υπόθεση με τα «45άρια»

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι λειτουργούσαν σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου.

Ελεύθεροι αφέθηκαν χωρίς περιοριστικούς όρους για την υπόθεση των απ' ευθείας αναθέσεων έργων ύψους μέχρι 45 χιλιάδων ευρώ (τα λεγόμενα 45άρια) ο Παναγιώτης και ο Διονύσης Ψωμιάδης, μετά την συμπληρωματική απολογία τους.

Τα δύο αδέρφια απολογήθηκαν μέσω υπομνήματος, που υπέβαλλε ο δικηγόρος τους Βαγγέλης Ζαμπίτης, σήμερα στην ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης Βασιλική Ζιώτου στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας που είχε διατάξει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για απευθείας αναθέσεις 456 έργων προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Οι αδερφοί Ψωμιάδη αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι λειτουργούσαν σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου.

Ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδερφός του Διονύσης προσκόμισαν έγγραφα, εξηγώντας ότι όλα έγιναν νόμιμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι λειτουργούσαν με το ίδιο σύστημα όλες οι νομαρχίες, ικανοποιώντας τις ανάγκες τοσο των δήμων όσο και των Συλλόγων για έργα που έπρεπε να προωθηθούν άμεσα.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο δικηγόρος τους Βαγγέλης Ζαμπίτης, «υπάρχουν νέα, πολύ σημαντικά, στοιχεία, έγγραφα και μάρτυρες, που αποδομούν πλήρως το κατηγορητήριο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας θεωρήθηκε αναξιόπιστος.