Skip to main content

Ελεύθεροι και οι υπόλοιποι δημοτικοί υπάλληλοι για την υπεξαίρεση

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι δημοτικοί υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην ειδική ανακρίτρια για το «ξέπλυμα».

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι δημοτικοί υπάλληλοι, μετά την απολογία τους στην ειδική ανακρίτρια για το «ξέπλυμα» χρηματικών ποσών που προέρχονται από την υπεξαίρεση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αρνήθηκαν την κατηγορία της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» που τους αποδίδεται όπως έπραξαν και πρώτοι πέντε υπάλληλοι του δήμου που απολογήθηκαν χθες στην ειδική ανακρίτρια Βασιλική Ζώτου.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, την χρονική περίοδο 2000-2008, κατά τη διάρκεια της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τον πρώην διαχειριστή του δήμου Παναγιώτη Σαξώνη.  

Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εντοπίστηκαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω του τραπεζικού συστήματος και του χρηματιστηρίου, όπως κατέθεσε οικονομική επιθεωρήτρια η οποία διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που καταδίκασε τον Π. Σαξώνη, τον πρώην γ. γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σε πρώτο βαθμό, για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ.