Skip to main content

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Και οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι δήλωσαν μετανιώμενοι για την πράξη τους αλλά επέρριψαν ευθύνη για το ξέσπασμά τους στον σταθμάρχη.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετα την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι, ηλικίας 15 και 17 ετών, για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μετρό της Ομόνοιας.

Διαβάστε ακόμη: Ο σταθμάρχης τούς επιτέθηκε και τους απείλησε, λέει η μάνα των ανηλίκων (vid)

Οι δύο ανήλικοι, που με βάση το βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται να χτυπούν με μανία τον σταθμάρχη, απολογήθηκαν για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο συνήγορος των δυο ανήλικων ανέφερε πως «ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν, έχουν μετανιώσει για την πράξη τους, αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Κατηγορούμενος στην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο ήταν και ένας ειδικός φρουρός σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος.