Skip to main content

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μαγκουάιρ - Το χρονικό του καβγά

Ελεύθερος αφέθηκε από τον εισαγγελέα Σύρου ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Πώς ξεκίνησε ο καβγάς με παρέα Άγγλων.

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα (22/8) το μεσημέρι στη Σύρο, ο Χάρι Μαγκουάιρ, αφού πρώτα του ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα όπου οδηγήθηκε νωρίτερα, για σωματική βλάβη κατά συρροή και εξύβριση κατά συρροή.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά του Μαγκουάιρ και ενός φίλου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου.

Η δίκη του 27χρονου αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Μύκονο, μετά την επίθεση κατά αστυνομικών, στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 25 Αυγούστου.



Όπως αναφέρει το Sky News, ο Μαγκουάιρ απέφυγε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των δημοσιογράφων, ενώ σε ερώτηση εάν είναι ελεύθερος, ο δικηγόρος του είπε: «Ναι, προς το παρόν».

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή, φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Μαγκουάιρ προκλήθηκε από Άγγλους φιλάθλους άλλης ομάδας, που επιτέθηκαν φραστικά και έκαναν άσεμνα σχόλια για κάποιες από τις κοπέλες της παρέας του, διαπιστώνοντας ότι ένας από αυτούς χτύπησε την αδερφή του στο χέρι με ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο 27χρονος αμυντικός και δύο μέλη της παρέας του αρχικά χτύπησαν και έβρισαν έναν αστυνομικό, στη συνέχεια αντιστάθηκαν και χτύπησαν άλλους τρεις ένστολους όταν οδηγήθηκαν στο ΑΤ Μυκόνου ενώ ένας από τους τρεις επιχείρησε να «λαδώσει» για να μην προχωρήσει η διαδικασία σε βάρος τους.

Το χρονικό του καβγά

Σύμφωνα με το Mykonos Voice, όλα ξεκίνησαν όταν ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ δέχτηκε απειλές και ύβρεις από μια παρέα συμπατριωτών του.

Μάλιστα ένας εξ αυτών επιτέθηκε στην αδελφή του που ήταν στην παρέα και με αιχμηρό αντικείμενο την χαράκωσε στο μπράτσο.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο τα αίματα άναψαν για τα καλά και βλέποντας την αδελφή του σε αυτήν την κατάσταση ο Χάρι Μαγκουάιρ έγινε έξαλλος και τους επιτέθηκε. Ο ποδοσφαιριστής κατάφερε χτυπήματα στους άνδρες. Στο περιστατικό επενέβησαν αστυνομικοί που περιπολούσαν με πολιτικά ρούχα. Αρχικά δεν κατάλαβαν τι προκάλεσε τον καβγά, ενώ δεν αναγνώρισαν τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αμέσως.

Ο Μαγκουάιρ σε έξαλλη κατάσταση προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμβεί αλλά η εντολή των αστυνομικών ήταν να προσέλθουν άπαντες στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως δεν επιβεβαιώνεται ότι ο Μαγκουάιρ χειροδίκησε εναντίον αστυνομικού ή οποιοδήποτε άλλου. Μάλιστα, ρώτησε χωρίς να γνωρίζει όπως ήταν φυσικό τις διαδικασίες στην Ελλάδα, ποιο θα έπρεπε να είναι το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει, όπως συμβαίνει στην Αγγλία σε ανάλογα περιστατικά, ώστε να τελειώσει το συμβάν και να αποχωρήσουν όλοι από το τμήμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια παρεξήγηση της στιγμής και ασυνεννοησία κατέληξε στο να κατηγορείται για υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας των αστυνομικών ο Μαγκουάιρ, ο οποίος έμεινε έκπληκτος και σοκαρισμένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τους δικούς του ανθρώπους και με ιδιωτικό αεροσκάφος ο πατέρας του μέσω Μυκόνου έφτασε το βράδυ της Παρασκευής (21/8) στην Σύρο.

Μαζί του βρίσκεται ένας δικηγόρος της ομάδας και δυο ατζέντηδες, ενώ από ελληνικής πλευράς τον εκπροσωπούν τρεις Έλληνες νομικοί. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή είναι η ομάδα του και είναι σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του καθώς ο ποδοσφαιριστής είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MykonosVoice οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε με τον ξυλοδαρμό πρώτα από την βρετανική Sun και κατόπιν σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη είναι από το περιστατικό.