Skip to main content

Έλεγχοι από ΕΟΔΥ για κορωνοϊό σε εργαζόμενους του Δ.Θεσσαλονίκης(φωτο)

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε ελέγχους σε εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης στο αμαξοστάσιο και στο ΣΜΑ, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σε όλους τους εργαζόμενους μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στους χώρους του αμαξοστασίου και ένα στον υπόλοιπο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπου και έλαβε δείγματα από περίπου 200 εργαζόμενους. Οι έλεγχοι από τους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πρόκειται να πραγματοποιηθούν και αύριο και εάν χρειαστεί και την Παρασκευή. 

Mετά και τον εντοπισμό και του δεύτερου κρούσματος η δημοτική αρχή πραγματοποιει πρόσθετες απολυμάνσεις στους δύο χώρους. 

«Άμεση ήταν η κινητοποίησή μας με ψυχραιμία. Δώσαμε στους εργαζόμενους ΜΑΠ, αντισηπτικά, γάντια και ότι άλλο είναι απαραίτητο. Γρήγορη ήταν και η επέμβαση του δημάρχου, ο οποίος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ για να επισπευσθούν οι έλεγχοι στους εργαζόμενους», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης.

Διαβάστε: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζομενο στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επικοινώνησε χτες βράδυ με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα, ζητώντας του στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού να προγραμματιστούν νέα προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για το ίδιο θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για να υπάρξει συντονισμός σε από κοινού ενέργειες.

Υπενθυμίζεται οτι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε από τη δημοτικό αρχή ότι εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό υπάλληλος στο τμήμα καυσίμων του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σε απομακρυσμένη περιοχή από τις υπόλοιπες λειτουργίες του ΣΜΑ για λόγους ασφαλείας.

Ο εργαζόμενος επικοινώνησε περίπου στις 8.00 χτες το βράδυ με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του, αναφέροντάς του πως παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως έγινε συνεννόηση του δήμου Θεσσαλονίκης με το νοσοκομείο αναφοράς «ΑΧΕΠΑ», ώστε ο δημοτικός υπάλληλος να υποβληθεί εκτάκτως σε τεστ, από το οποίο και προέκυψε ότι ήταν θετικός.

Στο τμήμα καυσίμων εργάζεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο, παρ’ ότι δεν έχει εμφανίσει σχετικά συμπτώματα, στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων που ενεργοποιούνται επίσης εξαιρέθηκε από την υπηρεσία του και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την περασμένη Δευτέρα είχε ανακοινωθεί ότι εντοπίστηκε θετικός στην Covid 19 οδηγός του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος οδηγός εργάστηκε για τελευταία φορά στην υπηρεσία του το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου. Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου επικοινώνησε με την υπηρεσία του, κάνοντας γνωστό ότι μετά το πέρας της εργασίας του το Σάββατο και εκτός του χώρου δουλειάς του υπήρξε υπόνοια έκθεσής του στον κορωνοϊό.