Skip to main content

Έλεγχοι ΕΟΦ με εντολή Πλεύρη σε πέντε πολυεθνικές εταιρείες για τις εισαγωγές φαρμάκων

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που αναμένονται στο μείζον ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων από την αγορά.

Μετά από καταγγελία που έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που αναμένονται στο μείζον ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων από την αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Παρέμβαση Υπουργού Υγείας για το μείζον ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων» αναφέρεται η ακόλουθη δήλωση του κ. Πλεύρη:

«Έδωσα σήμερα εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού και, σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία και τα φάρμακα των πολιτών!».

Οι έλεγχοι του ΕΟΦ έρχονται σε συνεχεία των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων και συγκεκριμένα:

α) έκδοση της επικαιροποιημένης λίστας απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών, που θα αναρτηθεί σήμερα,

β) ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ελλειπτικών φαρμάκων και

γ) αύξηση των εισαγωγών.