Skip to main content

Έλεγχοι για δεσποζόμενα ζώα στη Θεσσαλονίκη - Πρόστιμα σε δύο ιδιοκτήτες

Έλεγχοι της αστυνομίας σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, Τούμπας και Χαριλάου - Δύο πρόστιμα σε ιδιοκτήτες.

Δύο διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για περίπατο ζώου χωρίς λουρί επιβλήθηκαν σε αντίστοιχους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν είκοσι ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές – απογευματινές ώρες της 03-03-2021 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, Τούμπας και Χαριλάου.

«Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.