Skip to main content

Έλεγχοι μέτρων: Πρόστιμα ύψους 10.900 ευρώ την Παρασκευή από την ΕΑΔ

Συνολικά την Παρασκευή επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.900 ευρώ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειες σε μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Κόρινθο.

H Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 19.11.2021 ελέγχους σε επιχειρήσεις των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλου και Κορίνθου, με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.900 ευρώ και η ποινή της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες σε δύο Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Επίσης ελέγχθηκαν με την εφαρμογή Covid Free GR τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης 474 προσώπων.

Αποτίμηση κατά τον επιτόπιο έλεγχο:

Α. Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους κατά τις βραδινές-πρώτες πρωινές ώρες σε συνολικά εννέα επιχειρήσεις και επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και δεκαπέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ΚΥΕ διότι εξυπηρετούσε σε εσωτερικό χώρο πελάτη που δεν διέθετε έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ελέγχθηκαν συνολικά 261 φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων. Επιπλέον σε αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ελέγχθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά 174 φυσικών προσώπων μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR και επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για μη κατοχή έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Β. Στον Δήμο Βόλου το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους κατά τις βραδινές-πρώτες πρωινές ώρες σε συνολικά εννέα επιχειρήσεις και επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και συνολικά δεκαπέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας διότι υπήρξε υπέρβαση του ποσοστού πληρότητας (100%) πελατών που εξυπηρετούσε κέντρο διασκέδασης στον εσωτερικό του χώρο.

Ελέγχθηκαν συνολικά 144 φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων. Επιπλέον σε αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ελέγχθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά 144 φυσικών προσώπων μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.

Γ. Στον Δήμο Κορίνθου το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους κατά τις βραδινές-πρώτες πρωινές ώρες σε συνολικά τέσσερις επιχειρήσεις και επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ΚΥΕ, λόγω μη χρήση μάσκας από εξωτερικό συνεργάτη (dj), που προσέφερε υπηρεσίες μουσικής κάλυψης, επιπροσθέτως επιβλήθηκε 300 ευρώ στο εν λόγω φυσικό πρόσωπο.

Σε αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ελέγχθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά 156 φυσικών προσώπων μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.