Skip to main content

Έλεγχοι μέτρων: Πρόστιμα ύψους 448.150 ευρώ και δύο συλλήψεις την Τετάρτη

Η ΕΛΑΣ προχώρησε την Τετάρτη σε δύο συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη 20.01.2021 συνολικά 76.627 ελέγχους και κατέγραψαν 1.456 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 448.150 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία (1) επιχείρηση.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 300 ευρώ σε ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

3. Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμα συνολικού ύψους 900 ευρώ σε τρία καταστήματα λιανικού εμπορίου για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη).

4. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα (1) κατάστημα και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος για παράβαση της αναστολής προσέλευσης κοινού μετά τις 20:00, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

5. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, καθώς επίσης εντός του καταστήματος βρέθηκαν επτά πελάτες στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα για παράβαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

6. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος (μανάβικο) για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, καθώς επίσης και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

7. Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 5.100 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

8. Επιβλήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α πρόστιμο 300 ευρώ σε ένα φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

9. Επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 1.394)= κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.