Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 'Εγραψαν μαγαζιά για παραβάσεις στον κοινόχρηστο χώρο

Οι δημοτικοί αστυνομικοί κατά τον έλεγχο εντόπισαν πακτωμένα υαλοπετάσματα, ζαρντινιέρες, ομπρέλες και άλλες κατασκευές.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος το σαφάρι ελέγχων που πραγματοποίησε σήμερα η Δημοτική Αστυνομία για πακτωμένες κατασκευές και αντικείμενα στον κοινόχρηστο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το πρωί κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας έλεγξαν περίπου 24 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που, ως γνωστόν, τα περισσότερα είναι κλειστά λόγω του lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί επώνυμη καταγγελία στη Δημοτική Αστυνομία με κοινοποίηση στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, με χαρτογράφηση των καταστημάτων που είχαν παραβάσεις. Όπως ξεκαθαρίζουν πηγές από τη Δημοτική Αστυνομία, τη στιγμή που υπάρχει καταγγελία είναι υποχρεωμένη βάση της κείμενης νομοθεσίας να προχωρήσει στους ελέγχους.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί κατά τον έλεγχο εντόπισαν πακτωμένα υαλοπετάσματα, ζαρντινιέρες, ομπρέλες και άλλες κατασκευές. Στη συνέχεια θυροκόλλησαν εντολή άμεσης απομάκρυνσης των συγκεκριμένων αντικειμένων που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην άδεια που είχαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα έγγραφα που συνέταξαν οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κατατεθούν στην Διεύθυνση Προσόδων, προκειμένου να προχωρήσει η βεβαίωση των προστίμων εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση. Μάλιστα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν και ζημιές στον δημόσιο χώρο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν και στην αποκατάσταση των ζημιών.

Η ενέργεια πάντως αυτή της Δημοτικής Αστυνομίας προκάλεσε αντιδράσεις και μεγάλη δυσαρέσκεια στους καταστηματάρχες οι οποίοι κάνουν λόγο για υπέρμετρη αντίδραση των αρχών και δυσανάλογη σε σχέση με τις δυσκολίες που περνούν λόγω της πανδημίας οι επιχειρήσεις, ειδικά στον κλάδο της εστίασης.

φωτο αρχείου