Skip to main content

Κορωνοϊός: Έφοδοι ελεγκτών σε χώρους εργασίας για τα μέτρα προστασίας

Οι έλεγχοι είχαν σκοπό τη διαπίστωση της τήρησης των συνθηκών ασφαλείας κα υγείας στην εργασία και την ορθή εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Στοχευμένους ελέγχους σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και λοιπούς χώρους παροχής εργασίας πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες ελεγκτές-επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ε.Α.Υ.Ε) του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε).

Οι έλεγχοι είχαν σκοπό τη διαπίστωση της τήρησης των συνθηκών ασφαλείας κα υγείας στην εργασία και την ορθή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του SARS-CoV-2 .

Όπως ανακοινώθηκε, αξιοποιώντας τα στοιχεία που αντλήθηκαν από το Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΕΡΓΑΝΗ»,  τα μικτά κλιμάκια ελέγχου διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση του μέτρου για χρήση μάσκας και αποστάσεων μεταξύ των εργαζομένων, η τήρηση μέτρων σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, καθώς και η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς.

Το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των στελεχών των δύο Φορέων συνεχίζεται με κοινό συστηματικό προγραμματισμό προάγοντας τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό για την υλοποίηση του ελεγκτικού έργου, στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας.