Skip to main content

Αστυνομικοί έβγαλαν ανήλικους από προβολή του «Τζόκερ»-Απάντηση ΥΠΠΟΑ

Αστυνομικοί έβγαλαν ανήλικους από αίθουσα που έπαιζε την ταινία «Τζόκερ» μετά από καταγγελία θεατών, που φέρονται να είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν αστυνομικοί μπήκαν σε κινηματογράφο στην Αθήνα, που έπαιζε την ταινία «Τζόκερ» και έβγαλαν από την αίθουσα ανήλικους. 

Συγκεκριμένα, θεατές στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ που βρίσκεται επί της λεωφόρου Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας φέρονται να κατήγγειλαν την παρουσία ανηλίκων στην αίθουσα προβολής της δημοφιλούς ταινίας «Τζόκερ», η οποία έχει σήμανση καταλληλότητας για θεατές άνω των 18 ετών.

Μάλιστα, οι θεατές που προχώρησαν στην καταγγελία στην αστυνομία, σύμφωνα με ιστοσελίδες, φέρεται να είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την efsyn.gr, οι αστυνομικοί διερεύνησαν το περιστατικό χωρίς να προχωρήσουν σε καμία προσαγωγή.

Η σημερινή φαίνεται πως είναι η δεύτερη αστυνομική έφοδος σε κινηματογράφο, καθώς αστυνομικοί μπήκαν σε προβολή της ίδιας ταινίας χθες στο mall Αμαρουσίου.

Μάλιστα, η efsyn.gr αναφέρει ότι για το χθεσινό περιστατικό συνελήφθη ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Άμεση διάψευση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σε άμεση και κατηγορηματική διάψευση πως έδωσε εντολή στις αρχές για να παρέμβουν στον κινηματογράφο κατά την προβολή της ταινίας προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζει, η υπουργός Λίνα Μενδώνη έδωσε εντολή να εξακριβωθούν αν αληθεύουν οι φερόμενες πληροφορίες για υπαλλήλους του και εφόσον αυτές εξακριβωθούν τότε θα υπάρξουν και οι ανάλογες κυρώσεις για τους υπαίτιους.

Αναλυτικά παρακάτω η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».