Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ»

Έλεγχο στην κλινική «Ταξιάρχαι» όπου εντοπίστηκαν μαζικά κρούσματα κορωνοϊού διενήργησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προαναγγέλοντας και άλλους ελέγχους.

Έλεγχο στην Ιδιωτική Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, με σκοπό τη διερεύνηση της συμμόρφωσης της εν λόγω επιχείρησης με τις κείμενες διατάξεις που διέπουν το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, με επίκεντρο την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV 2 διενήργησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αυτεπαγγέλτως και κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Υγείας.

Από τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών–Ελεγκτών κατεγράφησαν αρχικές διαπιστώσεις σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας της ΙΓΝ και ιδιαίτερα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ενώ ζητήθηκαν και σειρά εγγράφων και λοιπών ελεγκτικών πειστηρίων.

Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και για όλες τις ενέργειες υπάρχει επικοινωνία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με το Υπουργείο Υγείας.

Η ΕΑΔ προγραμματίζει ελέγχους και σε άλλες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και ιδιωτικών δομών παροχής υπηρεσιών υγείας με αντικείμενο την αξιολόγηση της συμμόρφωσής τους με τους κανόνες και τα μέτρα αποφυγής διασποράς του ιού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ