Skip to main content

Έλενα Ράπτη: Να προστατεύσουμε τα παιδιά - θύματα κακοποίησης (video)

Την ανάδειξη του θέματος της σεξουαλική κακοποίησης παιδιών ζήτησε από την αρμόδια Ειδική Επιτροπή της Βουλής η Έλενα Ράπτη.

Το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ζήτησε να τεθεί στον κοινοβουλευτικό διάλογο η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη.

Η Έλενα Ράπτη, με τοποθέτηση της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα «Προγραμματισμός των εργασιών της επιτροπής», πρότεινε ως θέμα εργασιών της επιτροπής ένα ζήτημα που αφορά στα δικαιώματα των παιδιών, την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Μάλιστα, τόνισε ότι η πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αναδείξουμε, να αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα επικοινωνήσουμε τα μηνύματα του σε γονείς και παιδιά και εν τέλει, να δούμε με ποια μέσα μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά.

Μεταξύ άλλων, η Βουλευτής αναφέρθηκε στο ποσοστό των παιδιών που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα και στην αύξηση των περιστατικών παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής οδηγίας που υιοθετήθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Τέλος, αναφορά έγινε και στις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που υπάρχουν για την ενημέρωση των παιδιών στο ζήτημα της πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στην ανάγκη να περάσουν μέσα από την εκπαίδευση, να μπουν στα σχολεία, για να μπορέσουν, αυτά τα μηνύματα, να φτάσουν παντού και ο τερματισμός του φαινομένου να επιτευχθεί.