Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΕΛΓΑ: ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΑΛΑΖΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στόχος του προγράμματος είναι η καταστολή του χαλαζιού καθώς και η μείωση των επιπτώσεων στις αγροτικές καλλιέργειες με εναέρια μέσα.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μαρτίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Χαλαζιακής Προστασίας με εναέρια μέσα, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ.

Στόχος του προγράμματος είναι η καταστολή του χαλαζιού καθώς και η μείωση των επιπτώσεων στις αγροτικές καλλιέργειες συμβάλλοντας στην προστασία των προϊόντων των παραγωγών και στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού «το πρόγραμμα που αποτελεί μέρος του συνολικού Προγράμματος Ενεργητικής Προστασίας του Οργανισμού» έχει εφαρμογή «σε περιοχές της Μακεδονίας (τμήματα Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας) και της Κεντρικής Ελλάδας (τμήματα Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας) καλύπτοντας συνολικά εκτάσεις 5,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων, εκ των οποίων περίπου 2,7 εκατ. στρέμματα στη Μακεδονία και 2,5 εκατ. στρέμματα περίπου στην Κεντρική Ελλάδα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ