Skip to main content

Έλιο Ντ΄Άννα: Στην Ελλάδα ήσασταν θεοί και γίνατε νάνοι

Ο συγγραφέας του best seller «Η Σχολή των Θεών» θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Money Show για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση ως άτομα.

«Στην Ελλάδα ξεχάσατε ότι ήσασταν θεοί και γίνατε νάνοι γιατί χάσατε την εσωτερική σας μνήμη. Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και θα έπρεπε να δίνετε κατεύθυνση σε όλο τον κόσμο». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την κρίση που βιώνει η χώρα μας ο Έλιο Ντ΄Άννα συγγραφέας του best seller μυθιστορήματος "Η Σχολή των Θεών" και ιδρυτής του European School of Economics, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το κέντρο έρευνας συμπεριφορών εθισμού «Απεξάρτηση» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ελφίλ στο Money Show την Κυριακή 29 Απριλίου στις 2 μμ.

Στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους ο Έλιο Ντ΄Άννα παρουσίασε μία διαφορετική ερμηνεία για την κρίση και πώς μπορεί αυτή να ξεπεραστεί. Όπως λέει ο ίδιος, όλες οι χώρες έχουν περάσεις κρίσεις, πολιτικές, οικονομικές ή περιβαλλοντικές. «Η κρίση δεν είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα αλλά η έκφραση μίας εσωτερικής κρίσης που βιώνουμε σαν άτομα, οργανισμοί ή χώρες. Μια κρίση των ιδεών και του οράματος που έχουμε σαν άτομα. Ό,τι βλέπετε σαν εξωτερική κρίση, είναι αυτό που βιώνετε προσωπικά. Πρέπει να στραφείτε στον εαυτό σας και να αντιληφθείτε ότι εσείς είστε οι δημιουργοί της πραγματικότητας», υπογράμμισε κ. Ντ΄Αννα.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Money Show με τίτλο «Health is Wealth» ο κ. Ντ' Αννα θα εξηγήσει ότι όσο πιο υγιείς είναι οι ιδέες του ατόμου τόσο πιο πλούσια είναι η ζωή και ο κόσμος γύρω του. «Εμείς και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ευτυχία και τη δυστυχία μας και μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τον εξωτερικό κόσμο μας. Αν δεν είσαι υγιής εσωτερικά, βιώνεις καθημερινά μικρούς θανάτους μέχρι το φυσικό σου θάνατο», ανέφερε ο δημιουργός του European School of Economics, που προσπαθεί να επικοινωνήσει στους νέους ανθρώπους πώς να αλλάξουν τον εξωτερικό κόσμο μέσα από την αλλαγή του εσωτερικού τους κόσμου. «Η οικονομία, ο πλούτος μίας χώρας είναι ευθέως ανάλογη του αριθμού των "φωτισμένων", υγιών, ολοκληρωμένων ατόμων, που ζουν σε αυτή τη χώρα», σημείωσε.

Ποιος είναι ο Έλιο Ντ΄Άννα

Ο Έλιο Ντ' Άννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάπολη. Εκεί σπούδασε και Οικονομικά. Τις σπουδές του στα Οικονομικά διέκοψε η τεράστια επιτυχία του στη μουσική, όπου συνεργάστηκε με Άγγλους και Αμερικανούς συνθέτες και σκηνοθέτες, όπως ο Luis Bakalov, Carlos Santana, κ.ά. Το 1976 είχε τη σημαντικότερη συνάντηση της ζωής του, με τον Κουμάρ Γκος Τσινμόυ, όπου πλέον η ζωή του πήρε καθαρά πνευματικό χαρακτήρα, χωρίς να σταματήσει τις μουσικές και αθλητικές του δραστηριότητες. Οι ιδέες του περί της αξίας του Ανθρώπου ως προτύπου, κατέληξαν στην ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων. Για την προώθηση των ιδεών αυτών ίδρυσε το 1994 το European School of Economics, με έδρα αρχικά το Λονδίνο και στη συνέχεια στην Ιταλία (Ρώμη - Μιλάνο - Φλωρεντία), με πρόεδρο τον ίδιο. Το 2000 έγραψε το θρυλικό μυθιστόρημα "Η Σχολή των Θεών", όπου έχει συμπεριλάβει όλες τις ιδέες του περί της ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής. Το βιβλίο έγινε Μπεστ Σέλλερ και έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί σε πάνω από 15 γλώσσες, ανά τον κόσμο. Το επόμενο βιβλίο του είναι η "Τεχνολογία του Ντρήμερ". Και τα δύο παραπάνω βιβλία τού Έλιο Ντ' Άννα κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ελφίλ.