Skip to main content

Η Ελλ. Χρυσός για την απόσυρση της χορηγίας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Προκαλεί μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι τα ίδια άτομα καταφέρνουν με εκβιαστικό τρόπο να επιβάλλουν την άποψή τους, σημειώνει η εταιρεία

Την απόφασή της να αποσύρει τη χορηγία, αλλά και τη συμμετοχή της στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής», που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.), ανακοίνωσε η Ελληνικός Χρυσός.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, η απόφαση αυτή έρχεται «μετά το θέμα που προέκυψε με την πρόθεσή της να υποστηρίξει ως πλατινένιος χορηγός» το συνέδριο και «στο ενδεχόμενο να προκληθούν επεισόδια από άτομα που αντιτίθενται στην μεταλλευτική δραστηριότητα και αποτελούν την ελάχιστη θορυβούσα μειοψηφία στην Χαλκιδική».

«Προκαλεί μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι τα ίδια άτομα, τα οποία αντιδρούν σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, καταφέρνουν με εκβιαστικό τρόπο να επιβάλλουν την άποψή τους, με αποτέλεσμα η Χαλκιδική να παραμένει βυθισμένη σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και ομφαλοσκόπησης», τονίζει η Ελληνικός Χρυσός και προσθέτει:
 
«Αυτού του είδους ενέργειες δεν ταιριάζουν στο κοινωνικό και επενδυτικό προφίλ της Ελληνικός Χρυσός, η οποία σε πολλαπλές περιπτώσεις έχει αποδείξει πως υποστηρίζει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης».  
 
Εύχεται, δε, στο μέλλον «να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα επίδειξης δημοκρατικού ελλείματος από δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς φορείς της περιοχής».  
 
Και καταλήγει: «Ευτυχώς οι πολίτες της Χαλκιδικής είναι εδώ και έχουν διαμορφώσει τη δική τους άποψη για την συμβολή της εταιρείας μας στην ευημερία και πρόοδο του τόπου τους».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, με ανακοίνωσή της η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής εξαίρεσε την εταιρεία από τους χορηγούς. Ο λόγος, σύμφωνα με την ΑΝΕΤΧΑ, είναι οι διαμαρτυρίες που προέκυψαν, καθώς η εταιρεία, δεν επιθυμεί, όπως αναφέρεται, να διακινδυνεύσει να αποπροσανατολιστεί ο κύριος στόχος οργάνωσης ο οποίος είναι να αποτελέσει σημείο συνάντησης ανθρώπων του επιχειρηματικού, πολιτικού και επιστημονικού κόσμου για την κατάθεση σκέψεων, ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Χαλκιδικής.