Skip to main content

Εθνικό Πόλο: Ισοπαλία με τη Γαλλία στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έμεινε στο ισόπαλο 12-12 απέναντι στην Γαλλία στην πρεμιέρα της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γαλλία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο ανδρών που διεξάγεται στο Σπλιτ με το 12-12 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Η Εθνική ομάδα με τα πολλά νέα πρόσωπα μπήκε νωθρά στο ματς. Αυτό επέστρεψε στους Γάλλους, έστω και με τη βοήθεια της τύχης, να προηγηθεί με 3-1. Η γαλανόλευκη απάντησε με δικό της 2-0 με ισάριθμα γκολ του Σκουμπάκη για να διαμορφωθεί το 3-3 της πρώτης περιόδου.

Με δύο γρήγορα γκολ από τους Αργυρόπουλο και Δερβίση η Εθνική προηγήθηκε με 5-3 και διατήρησε αυτό το +2 μέχρι τα μισά του οκταλέπτου με το σκορ στο 7-5. Στα τελευταία 3.37 η Γαλλία έτρεξε επί μέρους 3-0 για να κλείσει το δεύτερο δεκάλεπτο ούσα μπροστά στο σκορ με 8-7.

Η άμυνα της Εθνικής βελτιώθηκε στην τρίτη περίοδο, ενώ ο Βλάχος έριξε στο ματς τον Λιναράκη στη θέση του Τζωρτζάτου. Η γαλανόλευκη έτρεξε επί μέρους 4-2 σε αυτό το οκτάλεπτο για να μπει στην τέταρτη περίοδο προηγούμενη με 11-10.

Οι Γάλλοι με δύο γρήγορα γκολ από τους Μαριόν Βαρνού και Μπιορχ μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ, όμως ο Αργυρόπουλος με γκολ στον παίκτη παραπάνω 1.49 πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 12-12.

Η Εθνική είχε την ευκαιρία της να πάρει τη νίκη στην τελευταία της επίθεση παίζοντας με παίκτη παραπάνω αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στο φινάλε το μπλοκ του Αργυρόπουλου σταμάτησε το σουτ του Μαριόν Βερνού.

Ελλάδα - Γαλλία 12-12

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-5, 4-2, 1-2

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης.

Γαλλία: Ντουμπουά, Σονταντιέ, Κρούσιγια 3, Μπουέ, Καζ 2, Βερνού 3, Μαριόν-Βερνού 2, Μπιορχ 1, Μαρζούκι 1, Κομέτ, Βενπεπερστάτε, Ντε Νάρντι, Φοντανί

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής
Ελλάδα - Γαλλία 12-12
Μάλτα - Κροατία

Βαθμολογία
-Ελλάδα 1
-Γαλλία 1
-Κροατία 0
-Μάλτα 0

Επόμενη αγωνιστική (31/08)
11.30 Ελλάδα - Μάλτα
21.30 Κροατία - Γαλλία

Πηγή: sport24

Πηγή φωτογραφίας: AP