Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την υποχρεωτική παύση προπονήσεων όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων σε όλα τα αθλήματα, αποφάσισε η κυβέρνηση, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι προπονήσεις όλων των ομάδων σε όλα τα αθλήματα πρέπει να σταματήσουν έως τις 27 Μαρτίου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εξαιρούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το βράδυ της Παρασκευής (13/3) στα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού», αλλάζουν ουσιαστικά άρδην τον σχεδιασμό των ομάδων και τις υποχρεώνει σε προσωρινή παύση όλων των δραστηριοτήτων τους.

Αναλυτικά το ΦΕΚ (Β' 855, 13/3/2020): «Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/13-03-2020»:

«Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 13.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ως ακολούθως:

6) Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ