Skip to main content

Eλλάκτωρ: 70 εκατ. ευρώ άντλησε με τη νέα ομολογιακή έκδοση

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν από την εταιρεία για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών σχετικών με τις δραστηριότητες των ΑΠΕ

Την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) της διεθνούς έκδοσης και διάθεσης Πρώτης Τάξεως (Senior) Ομολογιών ονομαστικής αξίας 70 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 6 3⁄8%, τιμή έκδοσης 102,50% και λήξη το 2024, ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις των Νέων Ομολογιών της εκδότριας, εξ ολοκλήρου θυγατρικής της, ELLAKTOR VALUE PLC (η «Εκδότρια»), θα είναι οι ίδιοι/ες με εκείνους/νες των πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 600 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 6 3⁄8% και λήξη το 2024, τις οποίες εξέδωσε η εκδότρια στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Οι Νέες Ομολογίες θα αποτελούν ενιαία σειρά και αναμένεται να ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τις Υφιστάμενες Ομολογίες για όλους τους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, απαλλαγών από υποχρεώσεις (waivers), τροποποιήσεων όρων, εξοφλήσεων και προσφορών για την επαναγορά τους.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν από την εταιρεία για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών σχετικών με τις δραστηριότητες των ΑΠΕ, για την καταβολή σχετικών αμοιβών και εξόδων, και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 30 Ιανουαρίου 2020, ή περί την ημερομηνία αυτή, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Οι HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc, ενεργούν από κοινού ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners), η Goldman Sachs International ενεργεί ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunner) και οι Alpha Bank, Eurobank Ergasias, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς, Ambrosia Capital Ltd, AXIA Ventures Group Ltd και EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ, ενεργούν ως Συνδιαχειριστές (Co-Managers) σχετικά με την Έκδοση.