Skip to main content

Εllinair: Από 15 Ιουνίου πτήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα προς νησιά

Από τις 15 Ιουνίου η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη συνδέει τη Θεσσαλονίκη με πέντε νησιά, ενώ θα πετάει και σε 28 διεθνείς προορισμούς.

Από τις αρχές Ιουνίου η Ellinair, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη, ανοίγει διάπλατα τα φτερά της πετώντας πλέον σε 28 προορισμούς σε Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γεωργία και Καζακστάν, ενώ από τις 15 Ιουνίου βάζει στο πτητικό της πρόγραμμα εσωτερικές συνδέσεις από Θεσσαλονίκη αλλά και Αθήνα, προς τα πιο δημοφιλή νησιά Αιγαίου και Ιονίου.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση του ομίλου, ο οποίος, κλείνοντας τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του το 2015, έχει πλέον στη δύναμή του 18 εταιρείες ενώ τη τελευταία χρονιά, δηλαδή το 2014, παρουσίασε συνολικό κύκλο εργασιών 200 εκατ. ευρώ.

Τις πρωτοβουλίες και τα αναπτυξιακά σχέδια του ομίλου Μουζενίδη, με πολύ θερμά λόγια για τον ιδρυτή του, Μπόρις Μουζενίδη, χαιρέτισαν ο γ.γ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρώην γ.γ. Τουρισμού Αν. Λιάσκος και ο εκπρόσωπος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης.

Εllinair

Η Ellinair, στα δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη RJ 85, πρόσθεσε ήδη με μακρομίσθωση δύο Boeing B737/300 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έτοιμα να αρχίσουν πτήσεις ενώ ως το τέλος Ιουνίου θα έχει παραλάβει και ένα Airbus 319.

Όπως είπε ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair Στ. Δαλιάκας, από τις 15 Ιουνίου και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πετάει από Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο Κρήτης, 4 φορές την εβδομάδα. Προς Σαντορίνη, 5 φορές. Προς Μύκονο, 4 φορές. Προς Ρόδο, 3 φορές την εβδομάδα και προς Ζάκυνθο, 2 φορές.

Πτήσεις προς Ηράκλειο, Σαντορίνη και Μύκονο θα γίνονται και από την Αθήνα, 4, 6 και 4 φορές αντίστοιχα, την εβδομάδα.

Εάν η επιβατική κίνηση μπορέσει να στηρίξει τη συνέχιση των πτήσεων, θα δοθεί χρονική παράταση και πέραν του Σεπτεμβρίου, έστω για κάποιες απο αυτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μεγάλο άνοιγμα στο πτητικό πρόγραμμα εξωτερικού, θα συνδέει απευθείας τους 28 διεθνεις προορισμούς, όχι μόνο με Θεσσαλονίκη αλλά και με Αθήνα, Ηράκλειο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

Στο ιστορικό της ....πτήσης του ομίλου Μουζενίδη στους αιθέρες, αναφέρθηκε ο διευθυντής αεροδρομίου της Ellinair, Γιάννης Ρωμούδης. Ο όμιλος, πριν 20 χρόνια, με μία πτήση Tupolev κάθε Κυριακή, άνοιξε την αγορά της βόρειας Ελλάδας για τη Ρωσία και τις χώρες ΚΑΚ. Πριν τρία χρόνια οι πτήσεις, από διάφορες εταιρείες, είχαν αυξηθεί σε 80 την εβδομάδα, μόνο προς Θεσσαλονίκη. Τότε αποφασίσθηκε η ίδρυση της Ellinair, για την υποστήριξη του ομίλου Μουζενίδη, σε πρώτη φάση, με στόχο η εταιρεία να γίνει ο βασικός περιφερειακός αερομεταφορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η Ellinair το 2014 μετέφερε 129.000 επιβατών, με 812 πτήσεις round trips, κάνοντας 4.650 ώρες πτήσεων.  Με τη διεύρυνση του πτητικού προγράμματος προβλέπεται οτι το 2015 η εταιρεία θα μεταφέρει 150.000 επιβάτες.