Skip to main content

Στο Θεσσαλονίκη - Αθήνα η Ellinair με δύο πτήσεις την ημέρα

Μετά τη σύνδεση με Σμύρνη, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη εγκαινιάζει από τον Οκτώβριο την καθημερινή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Αθήνας.

Περισσότεροι από 300.000 επιβάτες υπολογίζεται ότι θα πετάξουν με τα φτερά της Ellinair του ομίλου Μουζενίδη, μέχρι το τέλος της φετινής high season στον τουρισμό, η οποία για την επόμενη θερινή σεζόν, επεκτείνει το δίκτυο εξωτερικού σε δέκα ακόμη χώρες, συνδέοντας έτσι την Ελλάδα με συνολικά 15 διεθνείς προορισμούς.

Στο δίκτυο των διεθνών πτήσεων προστίθενται η Αρμενία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, το Ισραήλ, το Καζακστάν, η Μολδαβία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σερβία.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης με αντικείμενο τη δρομολόγηση της νέας πτήσης της Ellinair, που από τις 24 Σεπτεμβρίου, θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα- κάθε Τρίτη και Σάββατο- το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με τη Σμύρνη, εξυπηρετώντας την τουριστική και επιχειρηματική κίνηση, μεταξύ των δύο πόλεων, που σήμερα εξυπηρετείται αεροπορικά μέσω Κωνσταντινούπολης, είτε οδικώς με λεωφορεία.

Από την εκδήλωση της Ellinair



Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και του προέδρου του Ομίλου Μουζενίδης, Μπόρις Μουζενίδη, ο εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας κ. Σταύρος Δαλιάκας, ανακοίνωσε ότι μετά τη δρομολόγηση της πτήσης Θεσσαλονίκη - Σμύρνη, τον Οκτώβριο, από τις 15 του μήνα, εγκαινιάζεται μία νέα πτήση εσωτερικού, που δύο φορές την ημέρα θα κάνει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Η Ellinair, για τη φετινή θερινή περίοδο, έκανε μεγάλα ανοίγματα, κυρίως στις πτήσεις εσωτερικού, με τις οποίες εξυπηρέτησε την κίνηση προς Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο και Ζάκυνθο, μεταφέροντας περισσότερους από 52.000 επιβάτες. Μάλιστα η πτήση Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο θα συνεχιστεί και το χειμώνα.

Στις πτήσεις εσωτερικού ο δείκτης πληρότητας άγγιξε το 72,3%, ενώ οι δείκτες πληρότητας για Σαντορίνη και Ηράκλειο ξεπερνούν το 80% ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ανάπτυξη της Ellinair συνδέεται με την προσθήκη νέων αεροσκαφών στο στόλο της. Στα δύο ιδιόκτητα RJ85/ 96 θέσεων, προστέθηκε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, με μακροχρόνιο leasing (dry leasing), ένα Airbus 319, ενώ τα πρόσθετα δρομολόγια του καλοκαιριού, καλύπτονται με δύο Boeing 737/300 (wet leasing).

Τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη, περιλαμβάνουν την προμήθεια με μακροχρόνιο leasing ενός ακόμη Airbus 319.

Nα σημειωθεί ότι η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2013, απασχολεί σήμερα 100 άτομα προσωπικό και έχει περάσει, σύμφωνα με τον κ. Δαλιάκα, σε λειτουργική κερδοφορία.

Στη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης, παρουσιάσθηκαν και τα τουριστικά προγράμματα του ομίλου Μουζενίδης, τα οποία φυσικά συνδέονται με τη νέα γραμμή Θεσσαλονίκης - Σμύρνης.