Skip to main content

Έλληνες πολιτικοί ενισχύουν την αλβανική προπαγάνδα

Βουλευτές και κυβερνητικοί παράγοντες, πέραν των χαρακτηρισμών εις βάρος του Κατσίφα, ισχυρίζονται ότι η Συνθήκη της Κέρκυρας του 1914 δεν ισχύει!

Η δολοφονία του Κατσίφα στους Βουλιαράτες, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να πληροφορηθούν ότι υπάρχει ελληνισμός στην Αλβανία, και σε άλλους να δείξουν ότι η διεθνιστική τους συμπεριφορά, υπερισχύει ακόμη και της αλήθειας.

Είναι ενδεικτικό, ότι βουλευτές και κυβερνητικοί παράγοντες, πέραν των ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών εις βάρος του Κατσίφα, έκαναν και λόγο ότι η Συνθήκη της Κέρκυρας του 1914 δεν ισχύει, επειδή οι Αλβανοί δεν την εφάρμοσαν ποτέ. Αν αυτός είναι ισχυρός λόγος, τότε ούτε η Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει, αφού η Τουρκία δεν την εφάρμοσε, παραβιάζοντας όλα τα άρθρα της.

Το επιχείρημα δεν είναι μόνον ανόητο, αλλά και εκτός της δήθεν προοδευτικότητας που θέλουν να παρουσιάσουν οι διεθνιστές, ότι τους χαρακτηρίζει. Επειδή, ακόμη κι αν δεν ισχύει καμιά Συνθήκη, με οποιαδήποτε χώρα, υπάρχει η Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε εθνικές ή εθνοτικές, θρησκευτικές και γλωσσικές μειονότητες, που υιοθετήθηκε από την γενική συνέλευση το 1992. Δεν την γνωρίζουν οι παριστάνοντες τον προοδευτικό;

Πάντως, ο ποιητής Άγγελος Μητσόπουλος, είχε γράψει στην Himara, ότι «Το τίμημα είναι η ζωή ενός ακόμη Έλληνα, στο όνομα της πατρίδος μας. Το όφελος είναι η αφύπνιση του πατριωτικού μας φρονήματος. Αυτό που κατάφερε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με τον θάνατό του, είναι να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι, πως η Βόρεια Ήπειρος είναι μια περιοχή, όπου ζει, Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Και το τονίζω, εθνική μειονότητα»!

Ας μάθουν λοιπόν οι ψευτοπροοδευτικοί, ότι η ανωτέρω Διακήρυξη του ΟΗΕ κατοχυρώνει τα εξής δικαιώματα:

* Την προστασία από τα κράτη της ύπαρξής τους και της εθνικής ή εθνοτικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και γλωσσικής ταυτότητας (άρθρο 1).

* Το δικαίωμα να απολαμβάνουν τη δική τους κουλτούρα, να ακολουθούν τη δική τους θρησκεία και να χρησιμοποιούν την δική τους γλώσσα ιδιωτικά και δημόσια (άρθρο 2, παρ. 1).

* Το δικαίωμα να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην πολιτιστική, θρησκευτική, κοινωνική, οικονομική και δημόσια ζωή (άρθρο 2, παρ. 2).

* Το δικαίωμα να συμμετέχουν αποτελεσματικά σε αποφάσεις, που τους επηρεάζουν σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο (άρθρο 2, Παρ. 3)/

* Το δικαίωμα να ιδρύουν και να διατηρούν τις δικές τους ενώσεις (άρθρο 2, παρ. 4).

* Το δικαίωμα να δημιουργούν και να διατηρούν επαφές με άλλα μέλη της ομάδας τους και με άτομα που ανήκουν σε άλλες μειονότητες και στη χώρα τους, πέρα από τα σύνορα του κράτους (άρθρο 2, παρ. 5).

* Την ελευθερία να ασκούν τα δικαιώματά τους, ατομικά, καθώς και στην κοινότητα με άλλα μέλη της ομάδας τους, χωρίς διάκριση (άρθρο 3).

Τα ανωτέρω δεν είναι αρκετά για να ευαισθητοποιηθούν οι καρδιές, όχι μόνον των Ελλήνων κατά συνείδηση, αλλά και των πολιτών της Ελλάδας; Ούτε αυτή η Συνθήκη ισχύει;

Και για όσους απορούν, γιατί διαχωρίζω τους Έλληνες κατά συνείδηση, επειδή δηλαδή θέλουν να είναι Έλληνες, και είναι υπερήφανοι γι’ αυτό, από άλλους που έτυχε να γεννηθούν στην Ελλάδα, θυμίζω την υπερήφανη στάση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή της Κύπρου, Ελένης Θεοχάρους:

«Γνωρίζω το κλίμα τρομοκρατίας που υφίστανται οι Βορειοηπειρώτες και δεν θα σιωπήσω ποτέ», αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης. Με αφορμή την κήρυξη της ως Persona non grata από την Αλβανία, μετά και την παρουσία της στην κηδεία του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα, η κ. Θεοχάρους στέλνει το μήνυμα στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ότι:

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την φρικτή καταπίεση που υφίστανται, το κλίμα τρομοκρατίας που ασκούν εναντίον τους αλλά και την συνεχή προσπάθεια του διεφθαρμένου δικτατορικού καθεστώτος της Αλβανίας για Εθνικό ξεκαθάρισμα στη Βόρεια Ήπειρο.

» Τους διαβεβαιώνω ότι παρά την χθεσινή εξέλιξη, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα. Θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή σε οποιαδήποτε έπαλξη στον κόσμο για την υπεράσπιση των δικαίων των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου», τονίζει στην ανακοίνωση της.

 

 

 

Ο Μακεδών