Skip to main content

Νέες «ελληνικές» επιχειρηματικές εξελίξεις στην Κύπρο

Το παρασκήνιο γύρω από την επικείμενη πώληση της θυγατρικής της Πειραιώς στην Κύπρο και το ενδιαφέρον της εταιρείας «Πλαίσιο» για επέκταση στο νησί.

Πωλητήριο στην θυγατρική του τράπεζα, στην Κύπρο, «έβαλε» ο όμιλος Τράπεζας Πειραιώς. Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι, ήδη, εμφανίστηκαν. Πρόκειται για την Ελληνική Τράπεζα και τον όμιλο Libra (της οικογένειας Λογοθέτη). Οι προσφορές τους, ωστόσο, κρίθηκαν ως μη ικανοποιητικές από την Αθήνα, γι' αυτό και απορρίφθηκαν. Το πιθανότερο είναι ότι η μητρική θα επιδιώξει να σηκώσει όσο μπορεί υψηλότερα το τίμημα, γιατί η κυπριακή θυγατρική της είναι ένα εξαιρετικά κερδοφόρο κομμάτι, το οποίο εννοείται ότι δεν θα έβγαινε προς πώληση αν δεν υπήρχε η δέσμευση έναντι των δανειστών, από το σύνολο του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος για ξεκαθάρισμα της παρουσίας του εκτός ελληνικών ορίων.

Νεότερες πληροφορίες από το νησί, πάντως, αναφέρουν ότι προ λίγων ημερών, διευκρινιστικό ενδιαφέρον έδειξε και αμερικανικό επενδυτικό fund για την Πειραιώς Κύπρου. Η ταυτότητα του, προς το παρόν, είναι άγνωστη, όμως το project δείχνει να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλές, από πλευράς ενδιαφέροντος.

Γενικότερα η Κύπρος είναι στο επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος, τελευταία. Για την Κύπρο, λοιπόν είναι και η επόμενη πληροφορία. Ο κ. Γ. Γεράρδος, αφεντικό της «Πλαίσιο» ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της εταιρείας στο νησί.

Η ανακοίνωση έγινε στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. Ως αιτία προβλήθηκε η ανάγκη αναζήτησης νέων αγορών. Το «Πλαίσιο», ούτως ή άλλως, προχωρά και σε διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων στα ράφια του. Για τον ίδιο λόγο.