Skip to main content

Ελληνική Λύση: Δεν γίνεται EastMed χωρίς την Ιταλία

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου υποστηρίζει χαρακτηριστικά πως «υπογράφεται η έναρξη του έργου, χωρίς να ξέρουμε την κατάληξη αυτού».

Αιχμές για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό EastMed αφήνει η Ελληνική Λύση, κάνοντας λόγο για φιέστα με την απουσία της Ιταλίας, της χώρας δηλαδή που θα καταλήξει ο αγωγός.

«Όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μιλούσε για αυτά που συμβαίνουν σήμερα, το 2007 η Νέα Δημοκρατία δεν άκουγε, ενώ τώρα πραγματοποιεί μία φιέστα, στην οποία μας λένε από πού θα ξεκινήσει ο αγωγός, αλλά δεν μας λένε πού θα καταλήξει. Ενώ η συμμετοχή της Ιταλίας στην συμφωνία κρίνεται απαραίτητη, αφού εκεί θα καταλήξει ο αγωγός, η γειτονική χώρα μάς "στέλνει" μόνο "ευχολόγια" για την επιτυχία του έργου, δίχως όμως να βρίσκεται κάποιος αντιπρόσωπός της σήμερα στην Ελλάδα», υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στην ανακοίνωση προστίθενται και τα εξής: «Δηλαδή υπογράφεται η έναρξη του έργου, χωρίς να ξέρουμε την κατάληξη αυτού. Χωρίς, δηλαδή, την Ιταλία! Την ίδια ώρα, η συμμετοχή της Αιγύπτου -που είναι η μισή αρχή του έργου- γίνεται έντονα αντιληπτό πως δεν υπάρχει Καλές οι φιέστες, αλλά κάποιοι πρέπει να βάλουν ένα τέλος στα "επικοινωνιακά πυροτεχνήματα" της Νέας Δημοκρατίας και να κάνουν πραγματικό έργο».