Skip to main content

Ελληνική Λύση:Να θεσμοθετηθεί ανεξάρτητη υπηρεσία πολιτικής προστασίας

Το κόμμα ζητά τέτοια υπηρεσία για «να παρεμβαίνει άμεσα στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, δίχως την εξάρτηση από την πολιτική ηγεσία».

Τη θεσμοθέτηση ανεξάρτητης υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, που θα δρα σε έκτακτες ανάγκες άμεσα και «χωρίς εξάρτηση» από την πολιτική ηγεσία, ζητά η Ελληνική Λύση, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της φυσικής καταστροφής που έπληξε τη Χαλκιδική.

«Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο των 6 συμπολιτών μας από την θεομηνία στη Χαλκιδική, ενώ συμπαρίσταται και στις οικογένειες των δεκάδων τραυματιών. Την ίδια στιγμή φάνηκε για άλλη μία φορά η γύμνια του κρατικού μηχανικού, και οι τραγικές καθυστερήσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος και επισημαίνεται :

«Η Ελληνική Λύση ζητά την άμεση θεσμοθέτηση ανεξάρτητης υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, που θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, δίχως την εξάρτηση από την πολιτική ηγεσία. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για καθιέρωση του θεσμού της πολιτοφυλακής και Εθνοφυλακής, ώστε οι πολίτες να συνδράμουν στην πρόληψη και διαχείριση του εκάστοτε κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής με τους 100 νεκρούς είχαμε την εξαγγελία δημιουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών κατά τα Αμερικανικά πρότυπα. Φαίνεται για όλη μία φορά ξεκάθαρα, πως και αυτή η εξαγγελία έμεινε στα λόγια».