Skip to main content

Νεκροί τέσσερις αλιείς μετά από σύγκρουση με ελληνικό τάνκερ στην Τουρκία (vid)

Το αλιευτικό ανετράπη μετά τη σύγκρουση με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «ΕΦΕΣΟΣ» - Δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των επιβαινόντων

Ελληνικό τάνκερ συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό στις έξι παρά δέκα το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μερσίνης, στα Άδανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Kathimerini.gr, τέσσερις Τούρκοι αλιείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το τουρκικό αλιευτικό σκάφος αναποδογύρισε μετά τη σύγκρουσή του με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Έφεσος», στο οποίο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα.

Εξ αυτών 13 ήταν Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Η επιχείρηση διάσωσης στο σημείο από τις τουρκικές αρχές συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι στο τουρκικό αλιευτικό.

Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο είχε αναχωρήσει από τη Σεϊχάν της Τουρκίας με προορισμό το Βιετνάμ, μεταφέροντας 139.144 μετρικούς τόνους πετρέλαιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τουρκικό αλιευτικό ανετράπη και σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης. Προς το παρόν, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες της σύγκρουσης. Νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πέντε αγνοούμενους.