Skip to main content

Ελληνικό:Πώς θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα «πράσινα» πάρκα στον κόσμο

Οι «πράσινες» παρεμβάσεις που προβλέπονται για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, έκτασης 2,6 χιλιάδων στρεμμάτων

Αργά χθες Τρίτη το απόγευμα έπεσαν οι πολυαναμενόμενες υπογραφές στο μνημόνιο αλληλοκατανόησης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, που έχει την ιδιοκτησία και διαχείριση της έκτασης, και της κοινοπραξίας Global Investment Group (Lamda Development, Al Maabar, Fosun) για την υλοποίηση της επένδυσης αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η υπογραφή του μνημονίου αυτού, η οποία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, οδηγεί στην οριστικοποίηση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να ξεκινήσουν όλες οι εγκριτικές και αδειοδοτικές διαδικασίες, αφού πρώτα κυρωθεί η αντίστοιχη σύμβαση.

Μετά τις αλλαγές που προέκυψαν στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών οριστικοποιείται η δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα Μητροπολιτικά Πάρκα στην Ευρώπη. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα κοινόχρηστο, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους, Πάρκο Πράσινου και Αναψυχής έκτασης 2000 στρεμμάτων, δηλαδή 2.000.000 τμ., το οποίο θα διαθέτει και συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γύρω περιοχές και την παραλία. Επιπλέον προβλέπονται χώροι πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων 600.000 τμ., οδηγόντας σε συνολική έκταση 2,6 χιλιάδων στρεμμάτων Πρασίνου και Αναψυχής.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr